Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Blomkål- og potetcurry

Blomkål- og potetcurry

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 stk. løk
  • 2 ss finrevet frisk ingefær
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts karri
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 stk. blomkål
  • 4 stk. potet
  • 1 stk. grønn chili
  • 0,5 ts sukker
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Her har du en enkel, og kjempegod og akkurat passe hot vegetarisk curryrett. Curryer stammer fra Sørøst-Asia, og det finnes en uendelighet av ulike oppskrifter. De kan kalles både «tørre» og «våte», avhengig av hvor mye saus det er. Vår curry er «halvtørr».

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 stk. løk
  • 2 ss finrevet frisk ingefær
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts karri
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 stk. blomkål
  • 4 stk. potet
  • 1 stk. grønn chili
  • 0,5 ts sukker
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 potte frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Kokt ris kan gjerne serveres til.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Lindis Hangaard

    Ble knallgod, dog noe sterk. Kanskje være litt mer forsiktig med chillien neste gang 😁

    • Anette Fjelleng Hansen

      Hei, Lindis! Hyggelig å høre at du likte den. Ja, chili kan være sterke greier, hehe. De kan variere mye i sterkhetsgrad, selv om de er av samme type. I tillegg bør man ta bort frøene dersom man er litt sensitiv for den sterke smaken. Høres ut som en god plan å starte med bare litt neste gang;) Server gjerne crème fraîche eller en klatt rømme til neste gang - det lindrer tungen litt underveis i måltidet:) Hilsen Anette, MatPrat

  • Tove Hammer

    O hvitløk og 0 potet. Hva menes?

    • Veronica Dånmark Vatn

      Hei, Tove. Her har det nok skjedd en feil ved innlegging av oppskriften. Takk for at du gjorde oss oppmerksom på det. Det skal stå 4 stk. potet og 3 båter hvitløk. Lykke til. Mvh. Veronica, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.12591, server:MP-PRD-WEB14 09.01.2025 14:53:01 handleliste stengt