Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brownies

Brownies

Ingredienser

1  porsjoner
  • 6 dl sukker
  • 8 ss kakaopulver
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • 300 g smør
  • 4 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (76)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En skikkelig seig og god brownie, servert med en kopp kaffe eller et glass melk klarer vel ingen å motstå? Deilig!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 6 dl sukker
  • 8 ss kakaopulver
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • 300 g smør
  • 4 stk. egg
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Du får ca. 16 kakestykker av denne browniesen.

trinn du kan merke av
Tilsett gjerne litt rålakrispulver i røren for en spennende vri på kaken. Du kan også tilsette hakkede valnøtter, sjokoladebiter, dumlekarameller eller marshmallows i røren.
Du kan også halvere oppskriften og steke kaken i en springform med 24-26 cm i diameter.
Stekeovner varierer ofte i temperatur, sjekk derfor mot slutten av steketiden, om kaken nærmer seg ferdig. Kaken skal være litt klissete og seig.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake

 

Kommentarer

  • Malin Kristine Smith Tveit

    Jeg elsker denne oppskriften, den fikk meg til å bliveldig glad og fikk gode tilbakemeldinger på sinnproblemet mitt

  • Hedda Palleschitz

    Jeg vet ikke hva som har skjedd men brownien min ble mer en sjokoladekake, jeg gjorde akkurat som oppskriften sa, men konsistensen ble akkurat som en sjokoladekake, det samme skjedde forrige gang jeg lagde disse. Har dere noen anelse om hva som kan ha blitt feil?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Hedda! Kan den ha blitt stekt for lenge? Brownies skal være litt deigete og seig, så det gjelder å ikke oversteke :-) Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 17.03.2025 23:45:42 handleliste stengt