Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bagles

Bagels

Ingredienser

porsjoner

Gir 10-12 bagels

Bageldeig:

  • 20 g gjær
  • 600 g hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss honning
  • ca. 4 dl vann
  • 25 g smør (kan sløyfes)
  • ca. 12 ss valmue-, lin-, chia- sesamfrø eller andre frø

Til koking:

  • 1,5 l vann
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts natron (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2998 kcal
Fett 92 g
Protein 104 g
Karbohydrater 393 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Amerikanske bagels! Bagels kokes før de stekes - det gjør dem saftige og myke inni, og perfekt sprø utenpå. Du kan lage dem "naturell" eller med en blanding av valmuefrø, linfrø og sesamfrø - bruk det du liker best! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir 10-12 bagels

Bageldeig:

  • 20 g gjær
  • 600 g hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss honning
  • ca. 4 dl vann
  • 25 g smør (kan sløyfes)
  • ca. 12 ss valmue-, lin-, chia- sesamfrø eller andre frø

Til koking:

  • 1,5 l vann
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts natron (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2998 kcal
Fett 92 g
Protein 104 g
Karbohydrater 393 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Server bagels med kremost og syltetøy, eller hva med en bagel med eggerøre. En toast med bagel, svinenakke og pære er også skikkelig snadder! 

Bagles

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 20:34:17