Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bakt byggrynsgrøt med gulrot

Bakt byggrynsgrøt med gulrot

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. revet gulrot
  • 4 dl byggryn , steel cut eller hel
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt kanel
  • 2 stk. egg
  • 4 ss rosiner
  • 5 dl havremelk , eller annen valgfri melk
  • 1 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 1 ss rapsolje til pensling

Topping:

  • 4 ss valnøttkjerner
  • 4 ss solsikkekjerner
  • 4 ss honning, agave eller lønnesirup
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 580 kcal
Fett 17 g
Protein 16 g
Karbohydrater 86 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Byggrynsgrøt er et godt alternativ til havregrøt. Her har vi laget grøten i stekeovnen - altså en bakt byggrynsgrøt med gulrot og krydder. Ekstra digg til helgefrokosten!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. revet gulrot
  • 4 dl byggryn , steel cut eller hel
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt kanel
  • 2 stk. egg
  • 4 ss rosiner
  • 5 dl havremelk , eller annen valgfri melk
  • 1 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 1 ss rapsolje til pensling

Topping:

  • 4 ss valnøttkjerner
  • 4 ss solsikkekjerner
  • 4 ss honning, agave eller lønnesirup
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 580 kcal
Fett 17 g
Protein 16 g
Karbohydrater 86 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Hvis du har glemt å bløtlegge kornene i forkant, kan disse kokes lett før ingrediensene blandes sammen.

Ønsker du et vegansk alternativ kan du bytte ut eggene med chia- eller linfrø-«egg». Rør sammen 1 ss kvernet chia- eller linfrø og 3 ss vann og vent i 15 minutter til det blir seigt.

Bakt byggrynsgrøt med gulrot

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Dilla på grøt

Podcast-episode: Proteiner og egg

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 22.11.2024 12:15:24