Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Blomkålsuppe

Ingredienser

porsjoner

Blomkålsuppe:

  • 1 stk. blomkål
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 8 dl vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning (evt. grønnsakbuljong)
  • 2 dl helmelk

Topping:

  • 6 skiver bacon , i små strimler
  • 2 stk. vårløk , i tynne skiver
  • 1 stk. baguette eller små baguetter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (25)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelaget blomkålsuppe tar nesten ikke lenger tid å lage enn å vispe sammen en posesuppe. Gevinsten du får ved å lage den selv, er den gode smaken. Toppet med litt sprøtt bacon kan den serveres som middag, eller som en deilig kveldsrett.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Blomkålsuppe:

  • 1 stk. blomkål
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 8 dl vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning (evt. grønnsakbuljong)
  • 2 dl helmelk

Topping:

  • 6 skiver bacon , i små strimler
  • 2 stk. vårløk , i tynne skiver
  • 1 stk. baguette eller små baguetter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Tilsett gjerne litt fløte eller crème fraiche for en fyldigere suppe. Revet parmesan smaker også utmerket til.

Server suppen med grove minibaguetter, eller hjemmelagde krutonger.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Suppe med tre teknikker

 

Kommentarer

  • John Ballmore

    Helt fantastisk oppskrift. Jeg gjorde den keto-vennlig ved å: - droppe løken - steke baconbiter i smør i kjelen før jeg hadde oppi suppe-ingrediensene, for så å koke suppen med fettet fra smøret og baconet - bytte ut 8dl vann og 2dl melk med 7dl vann og 3dl kremfølte - bruke 100g bacon per person Smakte himmelsk.

  • Oddveig Bakken

    Blomkål kan variere en del på størrelsen. Brukte en liter med buketter, en hel løk og hadde i en pakke Snøfrisk ost. Krydret godt med pepper og gastromat. Ble straks bedre enn den første suppa jeg laget !

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 01.04.2025 03:55:40 handleliste stengt