Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bubble tea

Bubble tea

Ingredienser

4  porsjoner

Boba kuler:

  • 75 g vann
  • 50 g brunt sukker
  • ca. 0,25 ts rød konditorfarge (tykk) , eventuelt annen ønsket farge
  • ca. 100 g tapiokastivelse (tapioka starch)
  • ca. 3 ss tapiokastivelse til forming av kuler
  • 50 g brunt sukker til smaksetting

Iste:

  • 5 dl vann
  • 6 poser grønn te med sitron
  • 6 dl pasjonsfruktjuice
  • 20 stk. isbiter

Topping:

  • 2 dl gryr til matlaging (med kokos og raps)
  • 4 ss granateple (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 424 kcal
Fett 13 g
Protein 2 g
Karbohydrater 75 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vil du lage den asiatiske drikken med de morsomme kulene, boba? Vår bubble tea er laget med grønn te, pasjonsfruktjuice, tapiokaperler og vi har toppet den med et fluffy kokosskum.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Boba kuler:

  • 75 g vann
  • 50 g brunt sukker
  • ca. 0,25 ts rød konditorfarge (tykk) , eventuelt annen ønsket farge
  • ca. 100 g tapiokastivelse (tapioka starch)
  • ca. 3 ss tapiokastivelse til forming av kuler
  • 50 g brunt sukker til smaksetting

Iste:

  • 5 dl vann
  • 6 poser grønn te med sitron
  • 6 dl pasjonsfruktjuice
  • 20 stk. isbiter

Topping:

  • 2 dl gryr til matlaging (med kokos og raps)
  • 4 ss granateple (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 424 kcal
Fett 13 g
Protein 2 g
Karbohydrater 75 g

Slik gjør du

  1. Start med å lage boba perlene. Ha vann, sukker og konditorfarge i en liten kjele. Vi har brukt rød farge, men her kan du bruke det du vil. Husk at du må ha en gelé eller pulverfarge av god kvalitet for å få skikkelig farge på deigen.
  2. Sett kjelen på middels varme, og rør til sukkeret er oppløst. Ha i 1 ss av tapiokastivelsen, og rør med en slikkepott så det blander seg. La det koke i 1-2 minutter til blandingen blir tykk og seig.
    Trekk kjelen av platen og rør inn resten av tapiokastivelsen. Bland godt til du har samlet «deigen».
  3. Ha deigen på benken og kna den sammen til den blir myk og jevn. Dryss litt mer tapiokastivelse på benken om deigen er veldig klissete og fester seg.
  4. Ta av en liten del av deigen og legg resten i en zip-lock pose, så den holder seg myk.
  5. Trill ut deigen til lange og tynne pølser, 0,5-1 cm tykk. Og kutt dem i små terninger. Rull terningene i hendene til små kuler. Kulene vil svelle noe under koking, lag dem derfor ganske så små når du triller ut.
  6. Ha litt tapiokastivelse i en liten bolle som du ligger ferdigrullede kuler i. Rist litt på bollen underveis, så yttersiden av kulene dekkes og du unngår at de klistrer seg sammen. Trill ut resten av deigen i omganger, mens den fortsatt er litt varm og myk.
  7. Kok opp vann i en vid kjele. Kjelen bør være vid for at kulene ikke skal klistre seg sammen under koking.
  8. Når vannet koker, kan du ha i kulene. Rør litt underveis. Skru ned varmen når kulene flyter opp til overflaten, og småkok i ca. 20 minutter.
  9. Skru av varmen, og sett på lokk. La kulene trekke under lokk i 20 minutter til. Sil av vannet og ha kulene tilbake i kjelen sammen med brunt sukker for å smaksette dem. 
  10. Sett kjelen tilbake på platen og rør i 5 minutter, til sukkeret er oppløst og har samlet seg om perlene. Avkjøl. 
  11. Kok opp en kjele med vann til te. Trekk kjelen av platen og legg i teposer. La det trekke i 5-10 minutter. Ta ut teposene og avkjøl. Hell juice i teen når den er avkjølt. 
  12. Ha avkjølte bobakuler i høye glass, ha i isbiter, og hell på tebandingen.
  13. Pisk raskt kokoskremen luftig, og topp glassene. Pynt eventuelt med litt granateplekjerner og mynte, NYT den kalde drikken. 

Bubble tea

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode:

Podcast-episode: Deilig sommerdrikke

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 26.11.2024 12:20:49