Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Burger med asiatisk smak

Burger med asiatisk smak

Ingredienser

porsjoner

Burger:

  • 500 g kjøttdeig
  • 1 stk. finhakket rød chili (uten frø)
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • saften av 0,25 stk. lime
  • 1 ss finhakket frisk koriander
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss nøytral olje til steking

Korianderdressing:

  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 ss nøytral olje (kan sløyfes)
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 stk. agurk

Tilbehør:

  • 1 pk blandet babybladsalat
  • 6 stk. små hamburgerbrød
  • 1 stk. eple i tynne skiver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 645 kcal
Fett 26 g
Protein 35 g
Karbohydrater 66 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Små, spicy burgere med smak av chili, friske urter og krydder. Godt for store og små!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Burger:

  • 500 g kjøttdeig
  • 1 stk. finhakket rød chili (uten frø)
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • saften av 0,25 stk. lime
  • 1 ss finhakket frisk koriander
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ss nøytral olje til steking

Korianderdressing:

  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 1 ss nøytral olje (kan sløyfes)
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 stk. agurk

Tilbehør:

  • 1 pk blandet babybladsalat
  • 6 stk. små hamburgerbrød
  • 1 stk. eple i tynne skiver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 645 kcal
Fett 26 g
Protein 35 g
Karbohydrater 66 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
La gjerne dressingen stå 1 time før servering, da får smakene tid til å utvikle seg.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB15 15.12.2024 04:05:16