Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Byggrynsgrøt med brunost og tyttebær

Byggrynsgrøt med brunost og tyttebær

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl byggryn
  • 1,5 l helmelk
  • 1 ts salt

Topping:

  • 2 ss smør
  • 60 g brunost
  • 4 ss tyttebær

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hvis norsk mattradisjon var en skål med grøt, ville det vært denne her. Varm byggrynsgrøt toppet med revet geitost og friske tyttebær. Et godt smørøye i midten setter prikken over i-en.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl byggryn
  • 1,5 l helmelk
  • 1 ts salt

Topping:

  • 2 ss smør
  • 60 g brunost
  • 4 ss tyttebær

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Har du ikke bløtlagt byggryn dagen før kan du ta en snarvei. Kok opp én del byggryn og to deler vann, og la koke til alt vannet har trekt inn, ca. 15 minutter. Ha så i melk og salt, og kok videre til grøten har den konsistensen du ønsker, ca. 20 minutter. 

Trenger du inspirasjon til flere grøttoppinger? Prøv byggrynsgrøt med honning og bær, eller vår tradisjolle variant med smør, sukker og kanel!

Byggrynsgrøt med brunost og tyttebær

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 12.04.2025 16:23:23 handleliste stengt