Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Byggrynsrisotto med gulbeter alternativ 1

Byggrynsrisotto med gulbeter

Ingredienser

4  porsjoner

Byggrynsrisotto:

  • 3 dl byggryn
  • 4 ss gresskarkjerner
  • 3 ss olivenolje
  • 4 stk. egg
  • 2 stk. sjalottløk
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 100 g vellagret ost , f.eks. holtefjell XO eller vesterbotten
  • 1 pk ertespirer

Råmarinerte gulbeter:

  • 1 dl eddik, 7 %
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 1 stk. gulbete
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 700 kcal
Fett 25 g
Protein 25 g
Karbohydrater 89 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vegetarisk byggrynsrisotto med råmarinerte gulbeter og puffede gresskarkjerner er en mektig smaksopplevelse!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Byggrynsrisotto:

  • 3 dl byggryn
  • 4 ss gresskarkjerner
  • 3 ss olivenolje
  • 4 stk. egg
  • 2 stk. sjalottløk
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 100 g vellagret ost , f.eks. holtefjell XO eller vesterbotten
  • 1 pk ertespirer

Råmarinerte gulbeter:

  • 1 dl eddik, 7 %
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 1 stk. gulbete
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 700 kcal
Fett 25 g
Protein 25 g
Karbohydrater 89 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Du kan også posjere egg i en kjele med vann og eddik. 

Røkt salt får du kjøpt i vel assorterte matbutikker, hvis du ikke finner det kan du røke det selv med en abu røykeboks.

Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du sløyfe eggene, og erstatte ost med et plantebasert alternativ. bruk gjerne en skje næringsgjær for parmesan-lignende smak.

Byggrynsrisotto med gulbeter - høydebilde

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Risotto

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 07:24:14