Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Croque Monsieur

Croque monsier

Ingredienser

porsjoner
  • 4 skiver brød
  • 4 skiver røkt skinke
  • 100 g vellagret ost , gjerne Gruyere
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ss finhakket bladpersille

Bechamelsaus:

  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl melk
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 1 ts grov sennep

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fransk gourmet ostesmørbrød, fylt med bechamelsaus, skinke og vellagret ost. Det er lite som slår dette. Croque monsier er broren til Croque madame, som er den samme retten, men toppet med et stekt egg. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 skiver brød
  • 4 skiver røkt skinke
  • 100 g vellagret ost , gjerne Gruyere
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ss finhakket bladpersille

Bechamelsaus:

  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl melk
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 1 ts grov sennep

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server rykende varm, toppet med litt persille og kvernet pepper. 

Vil du teste flere sandwich-klassikere? Sjekk ut siden vår med våre beste sandwicher!

Croque Monsieur

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12591, server:MP-PRD-WEB11 09.01.2025 06:04:31