Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eltefrie rundstykker med brødsmuler

Eltefrie rundstykker med brødrester

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 8 rundstykker.

  • 250 g hvetemel
  • 250 g brødrasp eller brødsmuler av tørt brød
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts tørrgjær
  • ca. 4 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1785 kcal
Fett 23 g
Protein 61 g
Karbohydrater 305 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Tro det eller ei - å bruke gammelt brød om igjen i nytt brød fungerer helt utmerket! Ta vare på brødrestene dine og kjør dem i hurtigmikseren, og dermed har du en ny råvare å bruke i brødbaksten, til panering og i desserter som tilslørte bondepiker.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 8 rundstykker.

  • 250 g hvetemel
  • 250 g brødrasp eller brødsmuler av tørt brød
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts tørrgjær
  • ca. 4 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1785 kcal
Fett 23 g
Protein 61 g
Karbohydrater 305 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vannet trenger ikke være fingervarmt som i en vanlig gjærdeigoppskrift. Du kan bruke vann fra springen, er det veldig kaldt kan det ta litt lengre tid - og motsatt, kortere tid med godt lunktent vann. Tiden det tar å heve deigen påvirkes mer av temperaturen i rommet enn temperaturen på vannet.

Om det er mye grovt brød i brødraspet, må du muligens tilsette litt mer vann i deigen. Grovt brød trekker mer vann enn fint brød.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: 7 smarte måter å bruke opp brødet ditt på

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 20:55:08