Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Enkel fiskegryte

Enkel fiskegryte

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss margarin
  • 1 stk. fiskebuljong (terning) eller grønnsaksbuljong
  • 1 ss hvetemel
  • 0,5 l vann
  • 2 dl matfløte
  • 250 g torskefilet eller annen hvit fisk
  • 250 g laksefilet eller ørretfilet
  • 1 ss hakkede friske urter , for eksempel dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sliter du med å sette de anbefalte fiskemåltidene på bordet i løpet av uken? Prøv denne raske og nydelige fiskegryten, spesialkomponert for travle hverdager!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. stilkselleri (stangselleri)
  • 2 ss margarin
  • 1 stk. fiskebuljong (terning) eller grønnsaksbuljong
  • 1 ss hvetemel
  • 0,5 l vann
  • 2 dl matfløte
  • 250 g torskefilet eller annen hvit fisk
  • 250 g laksefilet eller ørretfilet
  • 1 ss hakkede friske urter , for eksempel dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med kokte poteter eller brød. Ikke rør kraftig i gryten etter at fiskebitene er tilsatt - da vi de falle fra hverandre.

Vil du ha en kraftigere smak på gryten, kan du la litt karri få surre med grønnsakene før du tilsetter kraften.

Gryten kan også varieres ved å bytte ut noe av melken med kokosmelk og tilsette mer krydder, for eksempel ingefær, chili og hvitløk. Grønnsakene kan varieres med for eksempel sukkererter, paprika eller brokkoli. Pillede reker, friske (eller en boks) blåskjell kan også godt tilsettes gryten før servering.

Enkel fiskegryte

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB15 15.04.2025 07:41:41 handleliste stengt