Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Epledessert med havregryn og kesam

Epledessert med havregryn og kesam

Ingredienser

porsjoner

Eplemos:

  • 4 stk. eple
  • 1 dl vann
  • 1 ts sukker

Havregryn og kesam:

  • 4 dl lettkokte havregryn
  • 0,5 ts malt kanel
  • 2 dl kesam vanilje mager, 0,6 %
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 237 kcal
Fett 3 g
Protein 11 g
Karbohydrater 37 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne desserten med syrlig eplemost, ristet havregryn og fløyelsmyk vaniljekesam er et litt sunnere alternativ til den tradisjonelle desserten tilslørte bondepiker.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Eplemos:

  • 4 stk. eple
  • 1 dl vann
  • 1 ts sukker

Havregryn og kesam:

  • 4 dl lettkokte havregryn
  • 0,5 ts malt kanel
  • 2 dl kesam vanilje mager, 0,6 %
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 237 kcal
Fett 3 g
Protein 11 g
Karbohydrater 37 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Skal du ha gjester kan du forberede eplemos og havregryn på forhånd. Legg det gjerne lagvis i glass rett før servering, da smaker desserten best fordi havregrynene holder seg sprø.

Du kan også servere tilslørte bondepiker på tradisjonell måte med pisket krem. Det er uimotståelig godt!

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 13:58:01