Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Eplekake i langpanne

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 biter.

  • ca. 800 g eple
  • saften av 1 stk. sitron
  • 500 g romtemperert smør
  • 450 g sukker
  • 8 stk. egg
  • 500 g hvetemel
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ss smør til langpanna

Topping:

  • 1 ss sukker
  • 0,5 ss malt kanel
  • 50 g grovhakkede mandler eller hasselnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 8736 kcal
Fett 520 g
Protein 143 g
Karbohydrater 825 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (46)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig eplekake er noe som blir tatt godt imot blant både store og små. Kaken passer utmerket å servere på dugnad eller i barnebursdag. Om høsten får du friske, sprø norske epler i sesong, som gjør kaken ekstra god på smak.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 biter.

  • ca. 800 g eple
  • saften av 1 stk. sitron
  • 500 g romtemperert smør
  • 450 g sukker
  • 8 stk. egg
  • 500 g hvetemel
  • 3 ts vaniljesukker
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ss smør til langpanna

Topping:

  • 1 ss sukker
  • 0,5 ss malt kanel
  • 50 g grovhakkede mandler eller hasselnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 8736 kcal
Fett 520 g
Protein 143 g
Karbohydrater 825 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gjerne med litt krem eller vaniljeis.

Rabarbrakake

I rabarbrasesongen kan du bruke rabarbra istedet for epler. Da får du en supersaftig og god rabarbrakake som er ypperlig å ta med sommeravslutning eller dugnadsfest.

Baker du ofte store kaker? Vi har flere gode skuffkaker eller langpannekaker.

Eplekake i langpanne

Lurer du på hva annet godt du kan lage av sesongens deilige råvarer? Sjekk ut vår sesong-side! Der finner du alltid våre håndplukkede favoritter med smaken av sesongen vi er i, sånn at det skal være litt lettere for deg å nyte de norske råvarene når de er på sitt beste, året rundt<3.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Godsaker med norske epler i sesong

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 16:42:43