Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ertesuppe med kyllingstrimler

Ertesuppe med kyllingstrimler

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet
  • 2 ss smør
  • 1 stk. grovhakket løk
  • 0,5 stk. brokkoli , i små buketter
  • 8 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 400 g frosne erter
  • 1 dl matfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 302 kcal
Fett 13 g
Protein 29 g
Karbohydrater 13 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Du trenger ikke bløtlegge erter en dag i forveien for å lage en god ertesuppe i hverdagen. Her lager du den mettende, smakfull ertesuppe med kylling på bare noen minutter.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. kyllingfilet
  • 2 ss smør
  • 1 stk. grovhakket løk
  • 0,5 stk. brokkoli , i små buketter
  • 8 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 400 g frosne erter
  • 1 dl matfløte
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 302 kcal
Fett 13 g
Protein 29 g
Karbohydrater 13 g

Slik gjør du

  1. Skjær kyllingfilet i strimler.
  2. Smelt smør i en kjele. Fres løk til den er myk. Ha i brokkolibuketter og fres ytterligere et par minutter.
  3. Hell i ¾ buljong, kok opp. La det koke i 3-4 minutter, eller til brokkolien er mør. Ha i erter og la alt koke opp. Tilsett matfløte og rør om.
  4. Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender. Spe eventuelt med mer kraft om suppen er tykk, og kok opp.
  5. Ha i kyllingstrimler og la dem trekke i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne suppen med grove minibaguetter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 07:27:15