Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Falafel
Falafel med pitabrød er en middag som barna klarer å lage. Besøk matstart.no

Falafel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g tørkede kikerter
  • 1 stk. sitron
  • 4 ss hakket frisk koriander
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 1 stk. egg (kan sløyfes)
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Raita:

  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 ts salt
  • 2 stk. vårløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 529 kcal
Fett 11 g
Protein 33 g
Karbohydrater 65 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (15)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Falafel er vegetarboller eller flate kaker laget av moste kikerter. Falafler er vegetarmat med opprinnelse fra Midtøsten.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g tørkede kikerter
  • 1 stk. sitron
  • 4 ss hakket frisk koriander
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 1 stk. egg (kan sløyfes)
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Raita:

  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 ts salt
  • 2 stk. vårløk

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server falaflene med raita, tzatziki eller hummus.

Du kan også lage veganske falafeler ved å sløyfe egget i oppskriften. Da vil falafelene falle noe lettere fra hverandre fordi egget ikke binder deigen sammen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11021, server:MP-PRD-WEB11 01.09.2024 00:49:23