Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Falafel

Falafel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g tørkede kikerter
  • 1 stk. sitron
  • 4 ss hakket frisk koriander
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 1 stk. egg (kan sløyfes)
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Raita:

  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 ts salt
  • 2 stk. vårløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (15)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Falafel er vegetarboller eller flate kaker laget av moste kikerter. Falafler er vegetarmat med opprinnelse fra Midtøsten.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g tørkede kikerter
  • 1 stk. sitron
  • 4 ss hakket frisk koriander
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 1 stk. egg (kan sløyfes)
  • 3 båter hvitløk
  • 2 ts malt spisskummen
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Raita:

  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. grønn chili
  • 1 ts salt
  • 2 stk. vårløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server falaflene med raita, tzatziki eller hummus.

Du kan også lage veganske falafeler ved å sløyfe egget i oppskriften. Da vil falafelene falle noe lettere fra hverandre fordi egget ikke binder deigen sammen.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Vidar Bredesen

    Prøvde meg på denne og falafel for første gang i mitt litt. Men mine boller falt helt helt fra hverandre under steking. Har fulgt oppskriften helt nøye, og tatt med egg. Smaken var der, men det så mer ut som eggerøre ;)

  • Guro Osland

    Kan jeg bruke tørket urter istedenfor? Jeg har dessverre ikke frisk koriander og persille tilgjengelig...

    • Cecilie Maske

      Hei, Guro! Ja, det går fint! Husk å redusere mengden urter når de er tørket. Det holder lenge med under halvparten.... Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 14.03.2025 20:09:05 handleliste stengt