Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Firkløverkake

Firkløverkake

Ingredienser

16  porsjoner
  • 3 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 90 g hvetemel
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1,5 ts bakepulver
  • 75 g smør
  • 50 g mørk kokesjokolade

Glasur:

  • 1 dl kremfløte
  • 200 g firkløversjokolade
  • 100 g romtemperert smør

Pynt:

  • 3 ss grovhakkede hasselnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 273 kcal
Fett 19 g
Protein 4 g
Karbohydrater 21 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig og god sjokoladekake er noe alle liker! Lag en deilig firkløverkake med luftig sjokoladeglasur neste gang du venter kaffegjester.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

16  porsjoner
  • 3 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 90 g hvetemel
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1,5 ts bakepulver
  • 75 g smør
  • 50 g mørk kokesjokolade

Glasur:

  • 1 dl kremfløte
  • 200 g firkløversjokolade
  • 100 g romtemperert smør

Pynt:

  • 3 ss grovhakkede hasselnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 273 kcal
Fett 19 g
Protein 4 g
Karbohydrater 21 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Sukkerbrød 3a_tips

 

Bruk romtempererte egg. De har bedre piskeevne og gir en luftigere eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.

 Vi kan også anbefale vår sjokoladekake i langpanne. Den er myk, saftig og god!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 07:25:59