Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fiskegrateng

Fiskegrateng

Ingredienser

porsjoner
  • 75 g makaroni
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,25 stk. purre (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • ca. 400 g torskefilet eller annen kokt, hvit fisk
  • 4 stk. egg
  • 1 dl revet hvitost (kan sløyfes)
  • ca. 0,5 dl griljermel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (30)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelaget fiskegrateng smaker kjempegodt, og er en fin måte å nytte fiskerester på. Dette er en barnevennlig og god fiskegrateng med makaroni.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 75 g makaroni
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,25 stk. purre (kan sløyfes)
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • ca. 400 g torskefilet eller annen kokt, hvit fisk
  • 4 stk. egg
  • 1 dl revet hvitost (kan sløyfes)
  • ca. 0,5 dl griljermel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Det beste er å bruke romtempererte egg. Da blir det mer luft i eggehvitene når du pisker dem. Pass på at det ikke kommer eggeplomme opp i eggehviten når du skiller eggene. Eggeplommen inneholder fett og gjør at det blir vanskelig å stivpiske eggehvitene.

Server fiskegrateng med råkost og kokte poteter.

Steketiden vil variere etter hva slags form du bruker. Bruker du en flat form blir steketiden kortere enn om du fyller en form med høyere kanter.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Hva er i sesong i Norge vinterstid?

 

Kommentarer

  • Dag Nilsen

    Jeg synes det er litt ekstra når jeg blander inn litt Lofoten fiskesuppe i sausen,

    • Marta Ravnsborg

      Oi, det høres godt ut! Må testes :)

  • Lisa-Kristin Aspnes

    Beklager men denne har jeg prøvd nå to ganger, å den blir ekstrem tørr på konsitens og litt lite smak. Ikke helt fornøyd vi altså

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Hvis du ønsker en mer "kompakt" og sausete saus, kan du droppe å piske eggehvitene. Istedenfor kan du vispe inn hele egg :-) en ekstra skje med smør skader heller ikke! Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 24.03.2025 22:28:01 handleliste stengt