Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Flyndrefilet med råkost

Flyndrefilet med råkost

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flyndrefilet
  • 150 g fin sammalt rug
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 ss margarin til steking

Råkost:

  • 4 stk. gulrot
  • 100 g rødkål
  • 200 g hodekål
  • 2 stk. vårløk
  • saft av 1 stk. sitron
  • 0,5 ss sukker

Pepperrotrømme:

  • 2 dl lettrømme
  • 2 ss frisk pepperrot (eller pepperrot på tube)
  • 0,5 ss sukker
  • 1 ss hvitvinseddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 470 kcal
Fett 18 g
Protein 33 g
Karbohydrater 36 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gyllenbrune, panerte stykker av fisk er noe de fleste liker, og flyndrefileter egner seg veldig godt til å tilberedes på denne måten. Små smørflyndre, piggvar, rødspette eller kveite - er du heldig å få dem på kroken selv, eller finner du dem i fiskedisken - dette er nydelig hverdagsmat!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g flyndrefilet
  • 150 g fin sammalt rug
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 ss margarin til steking

Råkost:

  • 4 stk. gulrot
  • 100 g rødkål
  • 200 g hodekål
  • 2 stk. vårløk
  • saft av 1 stk. sitron
  • 0,5 ss sukker

Pepperrotrømme:

  • 2 dl lettrømme
  • 2 ss frisk pepperrot (eller pepperrot på tube)
  • 0,5 ss sukker
  • 1 ss hvitvinseddik
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 470 kcal
Fett 18 g
Protein 33 g
Karbohydrater 36 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server flyndrefiletene med kokte poteter, råkost og pepperrotrømme. 

Flyndrefilet med råkost

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Sprøtt og godt – slik nailer du panering og fritering

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 12:52:16