Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Havrerundstykker

Frokostrundstykker

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 16 rundstykker

  • 650 g hvetemel
  • 120 g lettkokte havregryn
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 6 dl vann
  • 1 pk gjær
  • 4 ss nøytral olje
  • 30 g lettkokte havregryn til topping
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3143 kcal
Fett 64 g
Protein 113 g
Karbohydrater 477 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rundstykker bakt med havre blir saftige, myke og gode! Bak dem til helgefrokosten, og topp nystekte rundstykker med god ost, rørte bær eller andre påleggsfavoritter.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 16 rundstykker

  • 650 g hvetemel
  • 120 g lettkokte havregryn
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 6 dl vann
  • 1 pk gjær
  • 4 ss nøytral olje
  • 30 g lettkokte havregryn til topping
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3143 kcal
Fett 64 g
Protein 113 g
Karbohydrater 477 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Deigen kan godt være litt klebrig og fuktig da havregryn vil suge til seg mer væske under hevingen. 

La rundstykkene avkjøle litt på rist, før du serverer dem med ditt favorittpålegg. Nystekt gjærbakst smaker nydelig med hjemmelaget jordbær, eplesyltetøy eller bringebærsyltetøy.

Havrerundstykker

Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB12 12.12.2024 19:36:49