Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grove fiskekaker med karristuede grønnsaker

Grove fiskekaker med karristuede rotgrønnsaker

Ingredienser

porsjoner

Grove fiskekaker:

  • 600 g fiskefilet (f.eks. sei, torsk, kolje)
  • 1 ts salt
  • 1,5 ss potetmel
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • 1 stk. egg
  • 1 dl melk
  • 2 ss purre eller gressløk
  • 2 ss margarin

Grønnsaker:

  • 2 skiver kålrot
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. persillerot eller pastinakk
  • 3 dl vann

Hvit saus med karri:

  • 1 ts karri
  • 1 ss margarin
  • 2,5 ss hvetemel
  • 1,5 dl grønnsaks vann (fra koking av grønnsaksterninger)
  • 1,5 dl melk
  • 2 ss finhakket frisk kruspersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 317 kcal
Fett 13 g
Protein 33 g
Karbohydrater 15 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nystekte, hjemmelagde fiskekaker smaker kjempegodt og er en ypperlig måte å servere fisk på. Her får du dem med en deilig karristuing og stekte poteter, men det er ingenting i veien for å nyte fiskekakene mellom et godt burgerbrød eller i en fiskewrap. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Grove fiskekaker:

  • 600 g fiskefilet (f.eks. sei, torsk, kolje)
  • 1 ts salt
  • 1,5 ss potetmel
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • 1 stk. egg
  • 1 dl melk
  • 2 ss purre eller gressløk
  • 2 ss margarin

Grønnsaker:

  • 2 skiver kålrot
  • 1 stk. gulrot
  • 1 stk. persillerot eller pastinakk
  • 3 dl vann

Hvit saus med karri:

  • 1 ts karri
  • 1 ss margarin
  • 2,5 ss hvetemel
  • 1,5 dl grønnsaks vann (fra koking av grønnsaksterninger)
  • 1,5 dl melk
  • 2 ss finhakket frisk kruspersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 317 kcal
Fett 13 g
Protein 33 g
Karbohydrater 15 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server de nystekte fiskekakene med en gang sammen med grønnsakstuing og kokte poteter.

Det er mange fiskeslag som kan brukes når du vil lage fiskekaker. De vanligste er sei, hyse, lyr, torsk og steinbit, men også laks, ørret og gjedde er fine å bruke i denne oppskriften. Det aller viktigste å huske er å sørge for at ingrediensene er iskalde når farsen lages. Fisken kan godt være halvfrossen. Det gjør at farsen ikke sprekker, men blir jevn og glatt. Jo lenger du kjører farsen i hurtigmikseren, jo finere blir farsen (og jo større er muligheten for at den vil sprekke).

Fiskekakene kan smakes til på mange ulike måter, for eksempel med hakkede urter som persille, dill, gressløk eller koriander, og hvitløk, løk, vårløk, karri eller gurkemeie. 

Grove fiskekaker med karristuede grønnsaker

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 30.12.2024 17:12:35