Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grateng med skinke og makaroni

Grateng med skinke og makaroni

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl ukokt makaroni
  • 1 pose hvit saus
  • 2 stk. egg
  • 1 dl revet hvitost
  • 300 g smårettskinke
  • 300 g frossen grønnsaksblanding
  • 2 ss margarin til smøring av form

Sprø topping:

  • 2 skiver brød
  • 1 dl revet ost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 415 kcal
Fett 17 g
Protein 29 g
Karbohydrater 34 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grateng med skinke og makaroni er en enkel og god hverdagsmiddag. Gratengen er litt klebrig, noe som gjør det lettere når de minste skal lære seg å spise selv. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl ukokt makaroni
  • 1 pose hvit saus
  • 2 stk. egg
  • 1 dl revet hvitost
  • 300 g smårettskinke
  • 300 g frossen grønnsaksblanding
  • 2 ss margarin til smøring av form

Sprø topping:

  • 2 skiver brød
  • 1 dl revet ost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 415 kcal
Fett 17 g
Protein 29 g
Karbohydrater 34 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

I stedet for smårettskinke kan du bruke hermetisk bogskinke, hermetisk kyllingskinke eller rester av lettsaltet skinke (sommerskinke/juleskinke) eller røkt svinekam.

Tørt brød er perfekt å bruke som topping på gratengen. Alternativt er krutonger, kavring eller griljermel også godt å strø over.

Du kan gjerne lage hvit saus fra bunnen av i stedet for posesausen. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB12 12.12.2024 17:42:20