Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet ørretfilet

Grillet ørretfilet

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 400 g ørretfilet eller laksefilet
  • 2 kvister friske urter (for eksempel estragon eller dill)
  • 1 ss nøytral olje
  • 0,5 ts chiliflakes
  • ca. 8 båter hvitløk (kan utelates)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 194 kcal
Fett 13 g
Protein 19 g
Karbohydrater 1 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Fisk på grillen kan være en utfordring, men et stort stykke laks- eller ørretfilet er genialt å legge over flammene. Ved hjelp av en grillrist for fisk er det lett å lykkes.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 400 g ørretfilet eller laksefilet
  • 2 kvister friske urter (for eksempel estragon eller dill)
  • 1 ss nøytral olje
  • 0,5 ts chiliflakes
  • ca. 8 båter hvitløk (kan utelates)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 194 kcal
Fett 13 g
Protein 19 g
Karbohydrater 1 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Hvitløkbåtene er mest til pynt, men innmaten er nydelig å bruke i en dip eller dressing. Klem ut innmaten og mos den fint med en gaffel før du bruker den videre.

Vi serverer ørretfileten med grillede grønnsaker, men her er det fritt fram for det du er mest glad i. En stor bolle frisk salat og en god dressing holder lenge. 

Grillet ørretfilet

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 23.11.2024 12:18:49