Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grøtbrød BRK

Grøtbrød

Ingredienser

1  porsjoner

Av 1 porsjon deig får du 2 brød som stekes i 1-litersform.

  • 400 g rester av havregrøt
  • 300 g hvetemel
  • 250 g grov sammalt rug
  • 300 g vann
  • 50 g gjær
  • 10 g salt
  • 40 g lettkokte havregryn til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2276 kcal
Fett 19 g
Protein 92 g
Karbohydrater 384 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du rester av havregrøt? Grøt i brøddeigen gjør brødet saftig og godt. Lag ferskt brød til helgefrokosten, eller til matpakka i hverdagen. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

Av 1 porsjon deig får du 2 brød som stekes i 1-litersform.

  • 400 g rester av havregrøt
  • 300 g hvetemel
  • 250 g grov sammalt rug
  • 300 g vann
  • 50 g gjær
  • 10 g salt
  • 40 g lettkokte havregryn til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2276 kcal
Fett 19 g
Protein 92 g
Karbohydrater 384 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Nystekt brød med smør og ost er alltid en vinner.

Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn. 

Grøtbrød BRK

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Dilla på grøt

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 26.11.2024 14:37:09