Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grove pølsehorn

Grove pølsehorn

Ingredienser

1  porsjoner

Av 1 porsjon deig får du ca. 20 pølsehorn.

  • 10 stk. grillpølse , delt i to
  • 1 stk. sammenvispet egg til pensling

Deig:

  • 100 g hvetemel
  • 75 g fin sammalt hvete
  • 75 g grov sammalt hvete
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 30 g smør
  • 1,5 dl melk
  • 0,5 pk gjær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Grove pølsehorn smaker kjempegodt og er enkle å lage. De passer perfekt som turmat, i barnebursdag eller som fingermat til fest. Server gjerne med ketchup.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Av 1 porsjon deig får du ca. 20 pølsehorn.

  • 10 stk. grillpølse , delt i to
  • 1 stk. sammenvispet egg til pensling

Deig:

  • 100 g hvetemel
  • 75 g fin sammalt hvete
  • 75 g grov sammalt hvete
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 30 g smør
  • 1,5 dl melk
  • 0,5 pk gjær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vi har mange andre gode tips til turmat, for eksempel ost- og skinkehorn.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Turmat i kulda

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB11 05.04.2025 18:04:56 handleliste stengt