Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grove surdeigsrundstykker

Grove surdeigsrundstykker

Ingredienser

1  porsjoner

Av 1 porsjon deig får du ca. 25 rundstykker.

  • 6 dl vann kaldt vann
  • 500 g hvetemel
  • 375 g fin sammalt hvete
  • 325 g aktiv surdeigsstarter
  • 100 g gresskarkjerner
  • 100 g solsikkekjerner
  • 15 g maltekstrakt
  • 20 g rapsolje
  • 18 g salt

Pynt:

  • 1 dl gresskarkjerner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gode og grove rundstykker med surdeig er perfekt som lunsj eller til helgefrokosten. Disse tar litt tid å lage, men de er absolutt verdt å vente på. Oppskriften gir ca. 25 rundstykker!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Av 1 porsjon deig får du ca. 25 rundstykker.

  • 6 dl vann kaldt vann
  • 500 g hvetemel
  • 375 g fin sammalt hvete
  • 325 g aktiv surdeigsstarter
  • 100 g gresskarkjerner
  • 100 g solsikkekjerner
  • 15 g maltekstrakt
  • 20 g rapsolje
  • 18 g salt

Pynt:

  • 1 dl gresskarkjerner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Grove surdeigsrundstykker

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Lasse Straume

    Kan jeg bytte ut solsikkekjerner med gresskarkjerner? Altså 200g gresskarkjerner isteden for 100g av hver.

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Lasse! Det kan du gjøre. Hilsen Marta, Matprat

  • Anne Marthe Koveland

    Grov surdeig? Er det bare en surdeig matet på grovmel?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Anne Marthe! Det stemmer :-) Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.15666, server:MP-PRD-WEB14 04.09.2025 00:52:34 handleliste stengt