Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gryte med høyrygg - Byggmesterskap juryering Brød og korn

Gryterett med høyrygg

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g benfri høyrygg av storfekjøtt
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts fennikelfrø
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. fennikel
  • 400 g byggryn
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede tomater
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ss hakkede friske urter

Urtekvast:

  • 0,25 stk. purre
  • 2 stilker frisk timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 4 stilker frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 627 kcal
Fett 17 g
Protein 33 g
Karbohydrater 77 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Bygg er det norske urkornet, og har blitt dyrket i Norge i over 4000 år! Sammen med langtidskokt storfekjøtt - for eksempel høyrygg - lager du en fantastisk smakfull og spennende gryte. Vi kan godt bli flinkere til å spise mer bygg, og en bra start er denne gryteretten. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g benfri høyrygg av storfekjøtt
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk. rød chili
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts fennikelfrø
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 2 stk. gulrot
  • 0,5 stk. fennikel
  • 400 g byggryn
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede tomater
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ss hakkede friske urter

Urtekvast:

  • 0,25 stk. purre
  • 2 stilker frisk timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 4 stilker frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 627 kcal
Fett 17 g
Protein 33 g
Karbohydrater 77 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gjerne godt brød til.


Gryte med høyrygg - Byggmesterskap juryering Brød og korn

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Grytefavoritten høyrygg

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB13 21.12.2024 12:34:29