Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gulrot og søtpotetpurè med kjøttdeig

Gulrot- og søtpotetpuré med kjøttdeig

Ingredienser

porsjoner

Puré (suppe):

  • 800 g søtpotet
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 2 ss olivenolje
  • 8 dl hønsebuljong (utblandet) , evt. grønnsakbuljong
  • 1 ts malt spisskummen

Topping:

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 stk. vårløk
  • 4 stk. reddik
  • 4 ss finhakket frisk gressløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En mild og fargerik puré toppet med kjøttdeig, vårløk, gressløk og sprø skiver av reddik. Server i dype boller, eller sett alt fram på bordet slik at alle kan dekorere sin egen bolle.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Puré (suppe):

  • 800 g søtpotet
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 2 ss olivenolje
  • 8 dl hønsebuljong (utblandet) , evt. grønnsakbuljong
  • 1 ts malt spisskummen

Topping:

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 stk. vårløk
  • 4 stk. reddik
  • 4 ss finhakket frisk gressløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Hvis du foretrekker å servere pureen som suppe, kan du spe den til ønsket konsistens med litt matfløte, buljong eller vann. Du kan også «rocke» den opp med litt hvitløk, chili og lime.

Et annet tips på tampen: Bakt søtpotet med kjøttdeig er digg kosemat!

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Marie Clason

    Denne ble veldig god med lammekjøttdeig til! En middag som metter lenge :)

  • Frank Landrø

    Hei! I følge oppskriften skal jeg har i potet og så potetbiter (ikkesøtpotet). Men det står ikke mengde potet i ingredienser, bare søtpotet og gulrot. Frank

    • Cecilie Maske

      Hei, Frank! Takk for at du gjør oss oppmerksom på dette! Du kan helt kutte ut potet i oppskriften!! Vi skal rette opp i framgangsmåten så poteten blir borte, men er erstattet av en løk. Lykke til! Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 14.03.2025 22:33:44 handleliste stengt