Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gulrotsuppe med strimlet svinekjøtt

Gulrotsuppe med strimlet svinekjøtt

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler fra flatbiff
  • 1 ss nøytral olje , til steking

Suppe:

  • 1,5 kg gulrot
  • 400 g potet
  • 1 stk. løk
  • 1 ss nøytral olje , til steking
  • 1,2 l kjøttbuljong (utblandet)
  • 0,5 stk. purre
  • 1 dl kesam original, 8 % eller mager
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gulrotsuppe er en sunn og fargerik suppe med mye smak. Både barna og de voksne elsker den. Suppa varmer godt på kjølige dager.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler fra flatbiff
  • 1 ss nøytral olje , til steking

Suppe:

  • 1,5 kg gulrot
  • 400 g potet
  • 1 stk. løk
  • 1 ss nøytral olje , til steking
  • 1,2 l kjøttbuljong (utblandet)
  • 0,5 stk. purre
  • 1 dl kesam original, 8 % eller mager
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Gulrotsuppe 2

Du trenger: strimlet svinekjøtt, gulrot, potet, løk, purre, kjøttbuljong (utblandet), kesam, olje, salt og pepper.  

trinn du kan merke av
Gulrotsuppe 3a
Gulrotsuppe 3b
Gulrotsuppe 3c
Gulrotsuppe 3d
Gulrotsuppe 3e
Noen poteter har mer stivelse i seg enn andre. Stivelse gjør at suppen tykner. Synes du suppen blir for tykk, ha gjerne i litt mer vann.
Gulrotsuppe 3f

Gulrotsuppe 4

Legg kjøttet i suppen rett før servering, eller anrett suppen i dype skåler og legg kjøttet på toppen. 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Lena Magerøy

    Suppa var god, men det ble veldig mye selv om vi er fire personer. Vil nok redusere litt en annen gang. Kunne også gjort seg med litt mer kraftig smak på kjøttet.

    • Cecilie Maske

      Hei, Lena! Jeg ser at det blir en stor porsjon, ja! Jeg har økt porsjonsberegningen til seks. Og neste gang kan du jo spice opp både suppe og kjøtt med litt kajenne eller chili, om du liker det hot! Hilsen Cecilie, Matprat

  • Linda Alstad

    Kan man bruke melk istedet for kesam?

    • Ann-Christin Bru

      Hei Linda! Vi vil ikke anbefale deg å bruke melk istedenfor kesam, men du kan Creme fraishe istedenfor evt. Mvh. Ann-Christin, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB11 29.04.2025 18:32:16 handleliste stengt