Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gulrotsuppe med strimlet svinekjøtt

Gulrotsuppe med strimlet svinekjøtt

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler fra flatbiff
  • 1 ss nøytral olje , til steking

Suppe:

  • 1,5 kg gulrot
  • 400 g potet
  • 1 stk. løk
  • 1 ss nøytral olje , til steking
  • 1,2 l kjøttbuljong (utblandet)
  • 0,5 stk. purre
  • 1 dl kesam original, 8 % eller mager
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 228 kcal
Fett 7 g
Protein 16 g
Karbohydrater 21 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gulrotsuppe er en sunn og fargerik suppe med mye smak. Både barna og de voksne elsker den. Suppa varmer godt på kjølige dager.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler fra flatbiff
  • 1 ss nøytral olje , til steking

Suppe:

  • 1,5 kg gulrot
  • 400 g potet
  • 1 stk. løk
  • 1 ss nøytral olje , til steking
  • 1,2 l kjøttbuljong (utblandet)
  • 0,5 stk. purre
  • 1 dl kesam original, 8 % eller mager
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 228 kcal
Fett 7 g
Protein 16 g
Karbohydrater 21 g

Slik gjør du

Gulrotsuppe 2

Du trenger: strimlet svinekjøtt, gulrot, potet, løk, purre, kjøttbuljong (utblandet), kesam, olje, salt og pepper.  

trinn du kan merke av
Gulrotsuppe 3a
Gulrotsuppe 3b
Gulrotsuppe 3c
Gulrotsuppe 3d
Gulrotsuppe 3e
Noen poteter har mer stivelse i seg enn andre. Stivelse gjør at suppen tykner. Synes du suppen blir for tykk, ha gjerne i litt mer vann.
Gulrotsuppe 3f

Gulrotsuppe 4

Legg kjøttet i suppen rett før servering, eller anrett suppen i dype skåler og legg kjøttet på toppen. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 22.11.2024 07:40:11