Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hamburger

Hamburger

Ingredienser

porsjoner

Burgere:

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin /olje til steking

Tilbehør:

  • 4 blader crispisalat
  • 2 stk. tomat
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 stk. hel sylteagurk
  • 4 stk. hamburgerbrød
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 453 kcal
Fett 20 g
Protein 24 g
Karbohydrater 42 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmelaget hamburger er både raskt og enkelt å lage. Her har burgeren klassisk tilbehør som salat, tomat, løk og syltet agurk, men topp den gjerne med det du liker aller best.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Burgere:

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin /olje til steking

Tilbehør:

  • 4 blader crispisalat
  • 2 stk. tomat
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 stk. hel sylteagurk
  • 4 stk. hamburgerbrød
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 453 kcal
Fett 20 g
Protein 24 g
Karbohydrater 42 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Pensle gjerne burgerne med litt olje og legg dem på grillen. Da får du en ekstra god smak på burgerne.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Vil du ha et godt tips til burgertilbehør? Syltet rødløk er superdigg på burgeren!

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Saftig burger på grillen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 21.12.2024 17:25:33