Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hamburger

Hamburger

Ingredienser

porsjoner

Burgere:

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin /olje til steking

Tilbehør:

  • 4 blader crispisalat
  • 2 stk. tomat
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 stk. hel sylteagurk
  • 4 stk. hamburgerbrød
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmelaget hamburger er både raskt og enkelt å lage. Her har burgeren klassisk tilbehør som salat, tomat, løk og syltet agurk, men topp den gjerne med det du liker aller best.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Burgere:

  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss margarin /olje til steking

Tilbehør:

  • 4 blader crispisalat
  • 2 stk. tomat
  • 0,5 stk. rødløk
  • 2 stk. hel sylteagurk
  • 4 stk. hamburgerbrød
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Pensle gjerne burgerne med litt olje og legg dem på grillen. Da får du en ekstra god smak på burgerne.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Vil du ha et godt tips til burgertilbehør? Syltet rødløk er superdigg på burgeren!

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Saftig burger på grillen

 

Kommentarer

  • Lars Erik Grambo

    Vennligst skriv om mengden vann fra 0,5 dl til 50 ml. 0,5 dl kan veldig lett feil-leses som 5 dl.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 14.03.2025 00:31:33 handleliste stengt