Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ferskost

Hjemmelaget ferskost

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 200 g ferskost.

Gir ca 200 g ferskost

  • 0,5 l yoghurt naturell eller gresk/tyrkisk yoghurt
  • 0,25 ts salt
  • 2 ss hakkede friske urter (f.eks. gressløk, persille, dill eller kjørvel)
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 348 kcal
Fett 17 g
Protein 20 g
Karbohydrater 28 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Det er mange måter å lage ferskost på, og dette er nok den aller enkleste. Her handler det om å fjerne så mye væske som mulig fra yoghurt, noe som gir en syrlig ferskost med nydelig kremaktig konsistens - i Midtøsten kjent som labneh.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 200 g ferskost.

Gir ca 200 g ferskost

  • 0,5 l yoghurt naturell eller gresk/tyrkisk yoghurt
  • 0,25 ts salt
  • 2 ss hakkede friske urter (f.eks. gressløk, persille, dill eller kjørvel)
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 348 kcal
Fett 17 g
Protein 20 g
Karbohydrater 28 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

I Midtøsten kalles denne ferskosten labneh, og blir ofte formet til små kuler og rullet i urter, eller servert sammen med oliven og olivenolje.

Mysen som renner av yoghurten kan brukes for eksempel i brøddeig. Den kan også brukes i fermentering av for eksempel grønnsaker.

Du kan også smake til ferskosten med chili, finhakket paprika eller nøtter. Den kan også brukes i ostekake.

Osten er holdbar i ca 1 uke i kjøleskap.

Her kan du lære mer om andre måter å lage ferskost på.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 23.11.2024 21:30:08