Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjemmelaget iskrem

Hjemmelaget iskrem

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 4 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (18)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmelaget iskrem er slett ikke vanskelig å lage. Det er dessuten en super måte å få brukt opp eggeplommer eller kremfløte som du måtte ha fått til overs.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 4 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Non stop og salte peanøtter på iskrem smaker utrolig godt! Det bør du prøve!
Hjemmelaget iskrem smaker utrolig godt til brownies. Se oppskriften på en seig og god brownies.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Hjemmelaget is

 

Kommentarer

  • Petter Larsen

    Hei. Spørsmål til pkt. 2. Hva betyr «sett bollen over varmt vann»? Er dette en frase? Jeg forstår den ikke.

    • Cecilie Maske

      Hei, Petter! "Åsette over varmt vann" betyr at bollen med eggeplommene blir satt over en kjele med varmt (nesten kokende) vann slik at bollen ikke kommer nedi vannet, men bare blir varmet opp av vanndampen. Dette gjør at sukkeret løser seg bedre opp, og eggeplommene blir ekstra stive og fine når de vispes. Det er vikitg vispe hele tiden, og å passe på at eggeplommene ikke blir for varme, da blir de eggerøre. Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Løberg Ellen

    Hei, jeg har hørt at en må røre i isblandingen mens den fryser slik at det ikke dannes iskrystaller i isen. Stemmer det ?

    • Cecilie Maske

      Det er (minst) to måter å lage iskrem på. Den første måten er å gjøre det slik vi har gjort det her, med en blanding av piskede eggeplommer og krem (kalles også isparfait), og den andre er å lage en blanding av sammenvispede egg, sukker og fløte/melk som varmes opp og avkjøles før den kjøres i ismaskin. Gjør du det på den måten kan du også lykkes ved å røre ofte i blandingen under innfrysing. Jo oftere og jo mer du rører, jo mindre iskrystaller blir det. I den måten vi gjør det på kan det også bli iskrystaller, med stort sett opplever vi at isen blir helt perfekt. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 12.04.2025 02:50:04 handleliste stengt