Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pizzasaus

Hjemmelaget pizzasaus

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 3 bokser hermetiske tomater (á 400 g)
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 1 ts kajennepepper
  • 2 ts tørket oregano
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 547 kcal
Fett 23 g
Protein 13 g
Karbohydrater 61 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Dette er den ultimate pizzasausen når du har litt ekstra tid til overs. Når tomatsausen koker lenge utvikles smakene og du ender opp med en rund og smakfull pizzasaus. 
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 3 bokser hermetiske tomater (á 400 g)
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 1 ts kajennepepper
  • 2 ts tørket oregano
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 547 kcal
Fett 23 g
Protein 13 g
Karbohydrater 61 g

Slik gjør du

Kjøp gode tomater når du skal lage pizzasaus. Jo bedre kvaliteten er, jo bedre vil sausen smake. Bruk plommetomater fra Strianese eller Mutti for best resultat. 

trinn du kan merke av

Bruk sausen med det samme eller frys den ned i porsjonsstørrelser.

Overmodne tomater er genialt å bruke i en langtidskokt pizzasaus. Bak dem i ovnen før koking, for å få frem best mulig smak i tomatene. 

Denne sausen er perfekt oppå en hjemmelaget pizzadeig. Prøv også vår enkleste pizzasaus når du trenger en saus på 1-2-3!

Pizzasaus

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Pizza på grillen - perfekt til date

Podcast-episode: Italienske favoritter

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 12:31:13