Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pizzasaus

Hjemmelaget pizzasaus

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 3 bokser hermetiske tomater (á 400 g)
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 1 ts kajennepepper
  • 2 ts tørket oregano
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Dette er den ultimate pizzasausen når du har litt ekstra tid til overs. Når tomatsausen koker lenge utvikles smakene og du ender opp med en rund og smakfull pizzasaus. 
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 3 bokser hermetiske tomater (á 400 g)
  • 1 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 1 ts kajennepepper
  • 2 ts tørket oregano
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Kjøp gode tomater når du skal lage pizzasaus. Jo bedre kvaliteten er, jo bedre vil sausen smake. Bruk plommetomater fra Strianese eller Mutti for best resultat. 

trinn du kan merke av

Bruk sausen med det samme eller frys den ned i porsjonsstørrelser.

Overmodne tomater er genialt å bruke i en langtidskokt pizzasaus. Bak dem i ovnen før koking, for å få frem best mulig smak i tomatene. 

Denne sausen er perfekt oppå en hjemmelaget pizzadeig. Prøv også vår enkleste pizzasaus når du trenger en saus på 1-2-3!

Pizzasaus

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Pizza på grillen - perfekt til date

Podcast-episode: Italienske favoritter

 

Kommentarer

  • Mia Mathilde Johnsen-Frydenlund

    Jeg skal lage 10 italienske pizzaer, hvor mange porsjoner saus må jeg lage da?

    • Cecilie Maske

      Hei, Mia! Dette er en stor porsjon med 3 bokser tomater, så den holder til mange pizzaer. Litt avhengig av størrelsen på pizzaene, så tror jeg du kommer langt med en enkel porsjon. Synes du det blir litt lite, kan du bare tilsette en boks tomat til, og krydre litt ekstra. Lykke til! Hilsen Cecilie, Matprat

  • kristine nebel-kristiansen

    Jeg hadde i to ts kajennepepper slik oppskriften sa da jeg doblet porsjonen. Det ble i sterkeste laget, så det er greit å være obs på. Ellers kjempe godt.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB12 17.04.2025 19:17:05 handleliste stengt