Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjemmelaget yoghurt alternativ 2

Hjemmelaget yoghurt

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca 1 liter

  • 1 l melk
  • 3 ss gresk yoghurt eller yoghurt naturell
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 465 kcal
Fett 13 g
Protein 39 g
Karbohydrater 48 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Er du en yoghurtelsker? En av de som ikke kan få nok av dette deilige, syrlige melkeproduktet? Lag den selv, da vel! Har du melk og en yoghurtrest i kjøleskapet, kan du nyte din egen hjemmelagede yoghurt i morgen tidlig!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca 1 liter

  • 1 l melk
  • 3 ss gresk yoghurt eller yoghurt naturell
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 465 kcal
Fett 13 g
Protein 39 g
Karbohydrater 48 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Oppbevar yoghurten i kjøleskapet. Oppbevart riktig, har kan yoghurten holde seg i flere uker.

Vil du ha en tykkere yoghurt, kan du helle den i et kaffefilter og la den renne av seg noen timer. mysen kan du bruke til brødbakst.

Neste gang du skal lage yoghurt, bruker du litt av din hjemmelagede og gjentar prosessen.

Spis yoghurten som den er, eller server den med syltetøy, honning og nøtter eller frisk frukt. Den er også ypperlig til tzatziki, urtedip eller marinade. 

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 22.11.2024 03:39:10