Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Is med solbær

Iskrem med solbær

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl solbærsyltetøy
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Er du glad i is og solbær så er dette den ultimate isen for deg. Beregne ca. 4 timer på nedfrysing før du kan nyte en deilig smak av god norsk sommer.

Er du glad i is og solbær så er dette den ultimate isen for deg. Beregne ca. 4 timer på nedfrysing før du kan nyte en deilig smak av god norsk sommer.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl solbærsyltetøy
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 dl kremfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

1.       Begynn med å lage solbærpurè. Varm opp solbærsyltetøy og saften av en halv sitron i en liten kasserolle til det er flytende. Passer den gjennom en trådsikt og avkjøl.

2.       Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker i en glass- eller stålbolle og sett bollen over varmt vann. Visp hele tiden til eggeblandingen begynner å bli varm og sukkeret har løst seg opp.

3.       Pisk blandingen i maskin eller for hånd til den er kald og har blitt lys og tykk eggedosis.

4.       Stivpisk kremfløten og bland den med eggedosis. Vend inn solbærpurè med en slikkepott til du har fått en fin marmorering.

5.       Fyll isparfaiten i en passende form, dekk med plastfolie og frys i minst 4 timer.

Sett ispinner av tre i formen når blandingen begynner å stivne. Sett formen tilbake i fryseren og la den stå til blandingen er hV

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Hjemmelaget is

 

Kommentarer

  • Christina Ytterdahl

    Hvor mye kremfløte skal det være i iskremen med solbær til 6 personer? 4 dl?

    • Oda Christensen

      Hei Christina, Vi beklagerat kremfløten har falt ut av oppskriften. Det skal være 4 dl kremfløte til 6 porsjoner. Det er på plass nå. :) Mvh Oda, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 18.03.2025 06:36:23 handleliste stengt