Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Jordskokk- og gulrotsuppe

Jordskokk- og gulrotsuppe

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 ss olivenolje
  • 400 g jordskokk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 bit frisk ingefær på størrelse med en tommelfinger
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 stk. jordskokk
  • 1 stk. gulrot

Tilbehør:

  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss frisk persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 189 kcal
Fett 9 g
Protein 5 g
Karbohydrater 20 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Den knudrete jordskokken med sin nøtteaktige smak egner seg utmerket til suppe. Gulrot er med på å gi både farge og sødme til suppen.Skrubb det tynne skallet på jordskokkene med en grønnsaksbørste, så behøver du ikke å skrelle dem.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 1 ss olivenolje
  • 400 g jordskokk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 bit frisk ingefær på størrelse med en tommelfinger
  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • saften av 0,5 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 stk. jordskokk
  • 1 stk. gulrot

Tilbehør:

  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss frisk persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 189 kcal
Fett 9 g
Protein 5 g
Karbohydrater 20 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server suppen i dype skåler og topp med stekte grønnsaker og dryss over litt hakket persille.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 07:28:49