Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kjøttboller med brokkoli og søtpotetmos

Kjøttboller med brokkoli og søtpotetmos

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kjøttdeig
  • 60 g revet parmesan
  • 1 ss kavring
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. brokkoli

Søtpotetmos:

  • 3 stk. søtpotet
  • 1 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 2 ss smør
  • 1 dl matfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 517 kcal
Fett 28 g
Protein 38 g
Karbohydrater 24 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kjøttboller er favorittmat for alle, og kan brukes til nesten alt – til middag, på tapasbordet, på grillspyd, på pizza eller i matpakka. Eksperimenter med smakstilsetninger, kjøttbollene kan godt være hotte og krydrede, eller søte med hakket frukt og nøtter. Her serverer vi dem med brokkoli og søtpotetmos.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kjøttdeig
  • 60 g revet parmesan
  • 1 ss kavring
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. brokkoli

Søtpotetmos:

  • 3 stk. søtpotet
  • 1 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 2 ss smør
  • 1 dl matfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 517 kcal
Fett 28 g
Protein 38 g
Karbohydrater 24 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke mager kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.
Kjøttbollene kan eventuelt brunes i panne, legges over i en ildfast form og etterstekes i stekeovn på 200 °C noen minutter.

Server saftige kjøttboller med søtpotetmos og brokkoli. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11021, server:MP-PRD-WEB12 01.09.2024 04:16:01