Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kjøttdeiggryte

Kjøttdeiggryte

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 stk. purre
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. tomat
  • 3 dl grønnsakbuljong (utblandet)

Potetmos:

  • 10 stk. potet
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Enkel og mild hverdagsgryte med kjøttdeig. Sammen med en god, hjemmelaget potetmos kan vi love deg et supert middagsmåltid som faller i smak hos alle aldersgrupper. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 stk. purre
  • 1 båt hvitløk
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rød paprika
  • 1 stk. tomat
  • 3 dl grønnsakbuljong (utblandet)

Potetmos:

  • 10 stk. potet
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server sammen med flatbrød og rørte tyttebær.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Ingrid F

    En grønnere variant? Hvis jeg halverer mengden kjøtt/ karbonadedeig, og erstatter det med kidneybønner istedet, hvor stor pasjon bønner må jeg da beregne for å erstatte mengden protein og andre næringsstoffer?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Ingrid! Å beregne etter mengde protein er vanskelig, da proteinkvaliteten i kjøtt og belgvekster er ganske ulik. Men skal du beregne i forhold til væske og mengde mat, kan du bruke samme mengde kjøtt i kidneybønner, eller en miks av bønner. Hilsen Marta, Matprat

  • Elsa Garatun

    Krydder i kjøttdeig-gryta? Mange gulrøtter til så liten rett. Koke «noen minutter» ? Då må gulrøttene skjerast smått.

    • Cecilie Maske

      Hei, Elsa! Takk for gode innspill! Krydder mangler, men kan varieres ut fra hva man liker best - her passer det både med ingefær, chili og hvitløk, spisskummen og koriander eller timian og rosmarin. Oppskrift og framgangsmåte vil bli justert. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 01.04.2025 12:54:54 handleliste stengt