Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Karbonader med løk

Karbonader med løk

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g karbonadedeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ss potetmel
  • 3 ss vann
  • 2 ss margarin til steking

Stekt løk:

  • 2 stk. løk
  • 1 ss margarin til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Karbonader er mat som alle liker. Serveres både til lunsj og middag, på koldtbord og i mange sosiale lag.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g karbonadedeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ss potetmel
  • 3 ss vann
  • 2 ss margarin til steking

Stekt løk:

  • 2 stk. løk
  • 1 ss margarin til steking
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server nystekte karbonader med grønnsaker, brun saus og kokte poteter til middag eller legg karbonadene på godt brød med salat og stekt løk som kveldskos.

Karbonader med løk - høydebilde

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Mia

    Kan man bruke maizena istedet for potetmel?

    • Cecilie Maske

      Hei, Mia! Ja, det går fint. Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Terje Ellingsen

    Veldig enkle og gode karbonader. Jeg synes det ble litt lite smak, så jeg tok en kvart teskje kajennepepper. Formet kakene ganske flate, men de dobler tykkelsen når jeg steker de. Noen tips?

    • Ann-Christin Bru

      Hei Terje! Tradisjonelt sett er det vanlig å kun krydre med salt og pepper i karbonadene. Siden dette er en klassisk tradisjonoppskrift vil jeg anbefale evt. malt ingefær, malt muskat og/eller finhakket løk i tillegg for mer smak da disse krydderne er vanlig i norsk tradisjonsmat. Men det er ikke noe i veien for å lage din egen vri på dem med feks. finhakket urter eller kjennepepper som du prøvde. Mvh. Ann-Christin, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB13 31.03.2025 16:00:00 handleliste stengt