Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kedgeree

Kedgeree

Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g røkt torsk , kolje eller blåkveite
  • 250 g basmatiris
  • 4 stk. egg
  • 1 stk. løk
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts karri
  • 0,5 ts malt kanel
  • 2 stk. hel kardemomme , knust
  • 1 ss smør
  • 4,5 dl vann
  • 2 ss finkuttet bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 426 kcal
Fett 10 g
Protein 32 g
Karbohydrater 51 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kedgeree - krydret ris med røkt fisk og egg - er en gammel britisk rett med røtter i India, og tradisjonelt servert til frokost (!), og kan serveres både kald og varm. Vi lager den med røkt torsk, og kombinasjonen av røkt fisk og krydret ris er helt nydelig!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 400 g røkt torsk , kolje eller blåkveite
  • 250 g basmatiris
  • 4 stk. egg
  • 1 stk. løk
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts karri
  • 0,5 ts malt kanel
  • 2 stk. hel kardemomme , knust
  • 1 ss smør
  • 4,5 dl vann
  • 2 ss finkuttet bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 426 kcal
Fett 10 g
Protein 32 g
Karbohydrater 51 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server kedgeree varm eller kald. Restene er supre som lunsj neste dag.

Kedgeree

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 11:33:20