Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kjøttboller med brokkoli og søtpotetmos

Kjøttboller med brokkoli og søtpotetmos

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kjøttdeig
  • 60 g revet parmesan
  • 1 ss kavring
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. brokkoli

Søtpotetmos:

  • 3 stk. søtpotet
  • 1 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 2 ss smør
  • 1 dl matfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kjøttboller er favorittmat for alle, og kan brukes til nesten alt – til middag, på tapasbordet, på grillspyd, på pizza eller i matpakka. Eksperimenter med smakstilsetninger, kjøttbollene kan godt være hotte og krydrede, eller søte med hakket frukt og nøtter. Her serverer vi dem med brokkoli og søtpotetmos.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kjøttdeig
  • 60 g revet parmesan
  • 1 ss kavring
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 stk. brokkoli

Søtpotetmos:

  • 3 stk. søtpotet
  • 1 stk. potet
  • 2 stk. gulrot
  • 2 ss smør
  • 1 dl matfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
I stedet for vanlig kjøttdeig kan du gjerne bruke mager kjøttdeig som inneholder under 10 prosent fett, karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller kjøttdeig av svin.
Kjøttbollene kan eventuelt brunes i panne, legges over i en ildfast form og etterstekes i stekeovn på 200 °C noen minutter.

Server saftige kjøttboller med søtpotetmos og brokkoli. 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB12 18.04.2025 06:12:11 handleliste stengt