Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kjøttform med potetmoslokk

Kjøttform med potetmoslokk

Ingredienser

4  porsjoner
  • 500 g kjøttdeig av svin
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 2 stk. gulrot i små terninger
  • 0,5 boks tomatpuré (liten)
  • 1 boks hermetiske tomater med oregano og hvitløk
  • 0,5 boks hermetiske maiskorn, liten boks
  • ca. 2 dl revet hvitost

Potetmos:

  • 1 kg potet
  • 75 g smør
  • 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt , kan sløyfes
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er en magrere variant av den engelske Sheperd's Pie, som ofte ble laget med malt lammekjøtt. Potetmos ble lagt som et lokk på toppen, og servert som en alt i én form. Kjempegod hverdagsmat både for liten og stor!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 500 g kjøttdeig av svin
  • 2 ss margarin eller olje til steking
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 2 stk. gulrot i små terninger
  • 0,5 boks tomatpuré (liten)
  • 1 boks hermetiske tomater med oregano og hvitløk
  • 0,5 boks hermetiske maiskorn, liten boks
  • ca. 2 dl revet hvitost

Potetmos:

  • 1 kg potet
  • 75 g smør
  • 2 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt , kan sløyfes
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server kjøttformen med en frisk salat og godt brød.

Denne retten er en fin måte å bruke opp rester av kjøtt, saus og potet på. Bruker du kalde, kokte poteter er det lurt å dampe potetene litt før du moser dem og tilsetter resten av ingrediensene.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Isabelle

    Fant ikke hermetiske tomater med oregano og hvitløk (bare enten eller) så kjøpte den med hvitløk og krydret lett med oregano selv. Ble veldig godt, typen som er litt kresen i matveien elsket det!

  • Ann-Christin Bru

    Hei Kine! Det virker som at de hermetiserte tomater med basilikum og hvitløk er gått ut av produksjon, men du kan like gjerne bruke hakkede tomater med oregano og hvitløk som finnes i butikken nå. Du finner de i pappesker, i likhet med utvannede linser og bønner. Jeg har endret dette i ingredienslisten. Mvh. Ann-Christin, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 01.04.2025 00:31:58 handleliste stengt