Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Knekkebrød av surdeigsstarter

Ingredienser

1  porsjoner
  • ca. 100 g surdeigsstarter
  • 6 ss lettkokte havregryn
  • 3 ss gresskarkjerner
  • 2 ss linfrø
  • 1 ss chiafrø
  • 1 ts flaksalt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 416 kcal
Fett 25 g
Protein 20 g
Karbohydrater 22 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har surdeigsstarteren din vokst seg for stor? Når starteren mates jevnt og trutt kan det bli mye "discard", altså rester av surdeig. Bruk restene til å lage noe godt - for eksempel disse deilige knekkebrødene med masse frø!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • ca. 100 g surdeigsstarter
  • 6 ss lettkokte havregryn
  • 3 ss gresskarkjerner
  • 2 ss linfrø
  • 1 ss chiafrø
  • 1 ts flaksalt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 416 kcal
Fett 25 g
Protein 20 g
Karbohydrater 22 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Du kan bruke både aktiv og ikke-aktiv starter når du skal lage knekkebrød. En aktiv starter gir mer porøse knekkebrød som er rundere i smaken. Mens en ikke-aktiv starter gjør at knekkebrødene blir tynnere, og litt syrlige i smaken.

Oppbevar knekkebrødene tørt i en kakeboks, eller tett boks med lokk. 

Knekkebrød av discard

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 22:59:03