Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kokt mandelpotet

Kokte mandelpoteter

Ingredienser

1  porsjoner
  • 200 g mandelpotet per person
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 144 kcal
Fett 0 g
Protein 3 g
Karbohydrater 31 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min

Mandelpoteter er manges favorittpotet! Med sin fine bananbøy, tynne skall, gode smak og delikate, gule farge er de virkelig en delikatesse. Men det regnes også som en liten utfordring å koke dem, fordi de har en lei tendens til å sprekke og nærmest gå i oppløsning i kjelen hvis man ikke er forsiktig. Her får du de beste framgangsmåtene for å lykkes med å koke mandelpoteter.

Tid
Under 20 min

Ingredienser

1  porsjoner
  • 200 g mandelpotet per person
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 144 kcal
Fett 0 g
Protein 3 g
Karbohydrater 31 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Dampkoking av mandelpoteter:

Følg punkt 1 og legg så potetene i en romslig kjele med potetrist i bunnen. Hell på kokende vann og sett på lokk. Koketiden er omtrent den samme som koking i vann.

Koking av skrelte mandelpoteter:

Skrell potetene og legg dem i en kjele eller på rist. Hell på kokende vann og la potetene trekke på lav varme til de er ferdige. Mandelpoteter koker veldig fort i stykker, men det er mulig å beholde de fleste potetene hele om du ikke har for høy temperatur på vannet og heller koker dem litt for lite enn litt for mye.

Når potetene koker i stykker:

Om uhellet skulle være ute og potetene koker i stykker, så prøv å helle av det meste av kokevannet (hell gjerne de istykkerkokte potetene i et dørslag slik at de får renne av seg), og lag potetmos! Mandelpoteter egner seg utmerket til potetmos, og det gjør ingenting om det blir med litt skrell. Tilsett litt smør eller margarin og rør inn litt melk til du har en luftig og litt grov mos.

Kokt mandelpotet

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 15:29:01