Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Koreansk pannekake  (Pajeon)

Koreansk pannekake - pajeon

Ingredienser

4  porsjoner

Pannekaker:

  • 4 stk. egg
  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl melk
  • 3 stk. vårløk
  • 0,25 stk. grønn squash
  • 2 båter hvitløk
  • 4 ss nøytral olje til steking

Dipsaus:

  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss riseddik eller eplesidereddik
  • 1 ss honning
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 2 ss ristede sesamfrø
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Koreansk mat er populært, og det er ikke så rart! Så mange gode smaker, og så mange enkle, spennende matretter! Her har en helt enkel pannekakerøre fått følge av grønnsaker og en frisk dipsaus. Super som en liten koserett på kvelden, eller som tilbehør til koreansk barbeque.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner

Pannekaker:

  • 4 stk. egg
  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl melk
  • 3 stk. vårløk
  • 0,25 stk. grønn squash
  • 2 båter hvitløk
  • 4 ss nøytral olje til steking

Dipsaus:

  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss riseddik eller eplesidereddik
  • 1 ss honning
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk. grønn chili
  • 2 ss ristede sesamfrø
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Skjær pannekakene i snipper og server dem med dipsausen.

 

Pannekakene kan godt lages med andre grønnsaker, som finstrimlede poteter, gulrot, aspargesbønner eller asparges. 

Koreansk pannekake  (Pajeon)

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB12 30.04.2025 12:54:36 handleliste stengt