Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Krydderkake i langpanne

Krydderkake i langpanne

Ingredienser

1  porsjoner
  • 150 g smeltet smør
  • 5 dl sukker
  • 8 dl kefir eller kulturmelk
  • ca. 10 dl hvetemel
  • 4 ts vaniljesukker
  • 1 ss natron
  • 4 ts malt kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt kardemomme

Melisglasur:

  • 100 g melis
  • 1 stk. eggehvite
  • 1 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Denne deilige langpannekaken med masse kryddersmak passer like godt til skoleavslutningen som til dugnaden. Vi har brukt en enkel melisglasur på kaken, men en god, mørk sjokoladeglasur passer også godt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 150 g smeltet smør
  • 5 dl sukker
  • 8 dl kefir eller kulturmelk
  • ca. 10 dl hvetemel
  • 4 ts vaniljesukker
  • 1 ss natron
  • 4 ts malt kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt kardemomme

Melisglasur:

  • 100 g melis
  • 1 stk. eggehvite
  • 1 ss sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Du kan variere krydderet i kaken og gi den helt nye og spennende smaker. Stjerneanis istedenfor nellik gir kaken en deilig smak av anis eller lakris som mange liker. Glasuren kan også lages uten egg. Bruk i så fall litt vann tilsatt sitronsaft i stedet for eggehvite.
Visste du at gulrotkake i langpanne med ostekrem er en av våre aller mest populære langpannekaker? Den er svært saftig og har god holdbarhet.

 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Katie Hanken

    Jeg lager denne hver gang jeg skal levere en skuffkake. Lett og god!

  • Martine Fredriksen

    Denne ble skikkelig saftig og god! Takk for nydelig oppskrift!!

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 14.03.2025 20:59:16 handleliste stengt