Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Krydret steinbit i ovn

Krydret steinbit i ovn

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g steinbitfilet
  • 1 stk. rødløk
  • 12 stk. cherrytomat
  • 3 ss smør
  • 3 ss hakket frisk kruspersille
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts tørket timian
  • saft og finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fisk bakt i ovnen er hurtigmat som nesten gjør seg selv. Her har vi brukt steinbitfilet bakt i kryddersmør – en luksus hverdagsrett med masse smak!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g steinbitfilet
  • 1 stk. rødløk
  • 12 stk. cherrytomat
  • 3 ss smør
  • 3 ss hakket frisk kruspersille
  • 2 båter hakket hvitløk
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts tørket timian
  • saft og finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server steinbitformen med poteter eller ris.

De fleste typer hvit fisk passer til denne retten. Du kan variere den på mange måter ut fra hva slags grønnsaker du bruker, og hva du smaker til smøret med.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Anna Madsen

    Kjempegodt! Hadde litt ekstra rømme/creme fraiche i kjøleskapet som også passet godt oppi

  • Astrid Larsen

    Super godt, og enkelt. Jeg stekte løken litt, og blandet med 1bx hermetisk cherrytomater, veldig godt. Opplevde at det måtte stå i ovnen ca 30 min

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 14.03.2025 20:59:32 handleliste stengt