Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kylling- og pastasalat med pesto alternativ 1

Kylling- og pastasalat med pesto

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. kyllingfilet (eller rester av grillet kylling)
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 båter revet hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss soyasaus
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 3 ss grovhakket frisk basilikum

Pastasalat:

  • 200 g pasta
  • 250 g cherrytomat , gjerne i forskjellige farger
  • 1 pk babyspinat (á 65 g)
  • 2 ss ristede pinjekjerner

Dressing:

  • 2 ss pesto
  • 1,5 dl crème fraîche lett, 18 %
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pastasalat med deilig pestodressing, fargerike tomater og saftig kylling. Perfekt sommermat til sene kvelder på terrassen eller når du skal ha med noe godt til sommerfesten.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. kyllingfilet (eller rester av grillet kylling)
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 båter revet hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss soyasaus
  • saft av 0,5 stk. lime
  • 3 ss grovhakket frisk basilikum

Pastasalat:

  • 200 g pasta
  • 250 g cherrytomat , gjerne i forskjellige farger
  • 1 pk babyspinat (á 65 g)
  • 2 ss ristede pinjekjerner

Dressing:

  • 2 ss pesto
  • 1,5 dl crème fraîche lett, 18 %
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

  1. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem i 2 minutter på hver side i middels varm panne med olje eller margarin. Ha i revet hvitløk. Etterstek på lav varme under lokk i 4 minutter. Sett kyllingfiletene til side for å avkjøle dem litt.
  2. Kok pasta i en kjele med lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Sil av vannet og avkjøl.  
  3. Bland sammen pesto og créme fraîche til en dressing. Vend den kokte pastaen i dressingen. 
  4. Riv kyllingen i strimler. Legg den tilbake i pannen og vend inn olje, soyasaus, limesaft og basilikum. Bland godt.
  5. Del tomater i to. Legg pasta, tomater og babyspinat lagvis på et stort fat. Anrett kyllingen over og dryss til slutt over ristede pinjekjerner. 

Server gjerne med godt brød.

 

Vi kan også anbefale pastasalat med spekeskinke eller en av de andre gode pastasalatene som vi har.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Hva bør du spise før og etter maraton og hard trening?

 

Kommentarer

  • Lykke Lise Aubert Prangerød

    Megagodt!! Fikk masse skryt, anbefaler å ta mango oppi også!!

  • Sofia Inderdal

    Jeg er 10 år og elsker å lage middagsretter som dette! Jeg lagde den og etter det kalte alle i familien meg «mesterkokk» og jeg elsket den selv! Dette anbefales virkelig :)

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 13.03.2025 07:56:25 handleliste stengt