Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Kyllingfilet i form

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 1 stk. løk i grove biter
  • 1 stk. rød paprika i grove biter

Saus:

  • 3 dl kremfløte eller matfløte
  • 1 dl ketchup
  • 2 ts karri
  • 1 ts eddik, 7 % (kan sløyfes)

Tilbehør:

  • 200 g tørr byggryn
  • 65 g blandet babybladsalat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (32)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En hverdagshelt! Denne kyllingformen med smak av karri er en sikker vinner på middagsbordet for både store og små. Og det beste er at den nærmest lager seg selv. Serveres med byggryn og salat.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 4 stk. kyllingfilet
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 1 stk. løk i grove biter
  • 1 stk. rød paprika i grove biter

Saus:

  • 3 dl kremfløte eller matfløte
  • 1 dl ketchup
  • 2 ts karri
  • 1 ts eddik, 7 % (kan sløyfes)

Tilbehør:

  • 200 g tørr byggryn
  • 65 g blandet babybladsalat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server saftig kyllingfilet i saus sammen med byggryn og en frisk salat. 

Kyllingfilet i form

 

Ønsker du en magrere saus, kan du bytte ut fløte med matfløte, eller melk blandet med lett crème fraiche.
 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Vanja

    Kan man lage denne uten løk?

    • Marta Ravnsborg

      Absolutt! Her kan du mikse og trikse som du vil :-) Hilsen Marta, Matprat

  • Lillian Yvonne Hoff

    Kan denne stå på benken og sette seg litt før den går i stekeovnen?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Lillian! Det har ikke så mye hensikt, men det tar ikke skade heller :-) Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB12 16.04.2025 20:04:00 handleliste stengt